Matarv från Småland, Skåne & Frankrike


Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, maten ska vara god, enkel och fylld med kärlek i allt han tillagar.
Maten på Vive är lagad från grunden med ursprunget i Björns svenska matarv,med utsvävningar till barndomen i Småland, nutiden i Skåne och till den franska landsbygden.


Med allt från långkok till hemkokta fonder,perfekt balans mellan syra och sälta, späda primörer,såser kokta som man gjorde förr på rena råvaror och under lång tid, både svenska och franska bakverk,bakat på kulturspannmål, hemlagad glass med smak av allt från gräsmjölk till salt karamell.


Välkomna till Vive!

RING OSS


Vårt telefonnummer är:
0709-70 89 14

BESÖK OSS


Vi finns på 
Lyckebovägen 248-0

i Trelleborg.

KOMMER DU MED FLYG?


200 meter från oss hittar du Söderslätt flygfält. 

VÅRA MENYER

Vi sätter en ny meny varje vecka. 


Sommarmeny no. 69-72

Vecka 30 har vi semesterstängt! 

Mackan
Smörstekt levainbröd, fältsallad, friterad grekisk fetaost,solmogen avokado, syrad morot, hummus, och kataifi. 185:-


Butter-fried levain bread, field salad, deep fried fetacheese, pickled carrot, sun-ripened avocado, hummus and kataifi.


Kul
Sommarkantareller från Blentarp med gnocchi, brynt ekosmör & varm mjölk, rårörda lingon och rosmarin från chefberghs trädgård. 235:-


Summer chanterelles from Blentarp with gnocchi, browned organic butter & warm milk, raw mixed lingonberries and rosemary from chefbergh garden.


Hav/Sjö
Smörstekt färsk gösfilè med beurre blanc som vi smaksatt med fermenterad
krondill, samt handvevad potatispurè och rostad blomkål. 275:-


Butter-fried fresh zander fillet with beurre blanc flavored with fermented dill,  hand-cranked potato purée and roasted cauliflower.


Rött
Helgrillad rapsgris pluma med svartkål, grillade aprikoser,vita smörbönor, emulsion på rosmarin
från chefberghs trädgård och crunch på svål & rosmarin och sky på grillad chorizo. 225:-


Whole grilled pluma pork with black cabbage, grilled apricots, emulsion on rosemary from chefbergh's garden and crunch on iberico rind/rosemary/onion, and chorizobroth.


Grill
Grillad kalvracks med grillat citronsmör, rostade skånska knippmorötter, välreducerad demiglace ängschampinjoner och stekt färskpotatis. 375:-


Eller: Grillat kalvracks med en matig sallad och dijonsenapsvinaigrette.                        


Grilled veal rack with grilled lemon butter, roasted Scanian carrots, well-reduced demiglace, meadow mushrooms and fried new potatoes. 375:-


Or:Grilled veal rack with a hearty salad and dijonmustard vinaigrette.



Långkok

Ragù alla Bolognese. Långkokt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, ekologisk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård,

med färsk tagliatelle,Parmigiano-Reggiano 24m

Barn upp till 12 år 145:- Vuxen 235:-


Ragù alla Bolognese. Slow-cooked beef chuck, Italian tomatoes, hot-smoked pork belly, soffritto
organic cream, rosemary, and bay leaves from our garden, with fresh tagliatelle and 24-month Parmigiano-Reggiano.

Kids  up to 12y 145:- Adult 235:-

Glöm inte att följa oss på Instagram

@vive_chefbergh!

Sött / Sweet

Glass på karamelliserad mjölkchoklad, skånsk grädde, skånska ägg, skånskt socker med syrlig hallonkompott, marconamandel och smörfriterad rosmarin. 95: -


Ice cream on caramelized milk chocolate, Scanian cream, Scanian eggs, Scanian sugar with tart raspberry compote, marcona almonds and butter-fried rosemary.


Hembakad paj med vår egen vaniljsås.(fråga om dagens smak) 69:- 


Homemade pie with our own custard. (ask about the flavor of the day)


Valrhona chokladtryffel smaksatt med armagnac. 29:-
Valrhona chocolate truffle flavoured with armagnac.


Veckans Glass 65:-                                                                                                          
Ice cream of the week


Veckans Sorbet 65:-                                                                                                        
Sorbet of the week.                                                                                        


Ostvagnen

Våra utvalda ostar från när och fjärran.

Välj 3 olika sorter från vagnen, vi serverar dem med vårt knäckebröd på blåklint/råg/ölandsvete, hemkokt fikon & lagerbladsmarmelad och blomsterhonung smaksatt med vit italiensk vårtryffel. 125:-


The cheese cart

Our selected cheeses from near and far.

Choose 3 different varieties from the cart, we serve them with our cornflower/rye/Öland wheat crispbread, home-cooked fig & bay leaf marmalade and flower honey flavored with white Italian spring truffle.

Lite smått & gott!


Tilltugg & Förrätter
Marconamandlar  50:-


Matjessill, dansk råg, lök från Boel i Hököpinge, dillmajjo, potatis, brynt smör, hackat ägg och gräslök. 95:-


Tunnhyvlad Vesterhavsost, saltrostad hasselnöt, gräslök, brynt smör. 125:-


Löjrom 40g, Smetana-smörstekt surdegsbröd-rödlök.195:-


En bit skånsk lökkorv & ett glas torr Lambrusco. 185:-


Semitorkade svarta oliver i glas. 75:-


VIVE`s charktallrik med olika sorters chark, vår egen kycklingleverpastej, aranciniboll, bröd, inläggningar och ekologisk ost från Thise.
Till dig själv eller dela med en vän 275:-


Black Taffel Akvavit eller Virtuos Vodka 4cl 100:-


A selection of delicious small dishes

 

Snacks & Starters

Marcona Almonds 50:-


Matjes Herring on Danish rye, onions from Boel in Hököpinge, dill mayonnaise, potatoes, browned butter, chopped egg, and chives. 95:-


Thinly Sliced Vesterhavsost Salt-roasted hazelnuts,
chives, browned butter. 125:-


Vendace Roe 40g Smetana, sourdough bread, chives.195:-


A piece of Skåne onion sausage & ÷a glass of dry Lambrusco. 185:-


Semidried black olives.75:-


VIVE`s charcuterie plate with various types of charcuterie,
our own chicken liver pate, arancini ball, bread, pickles and
organic cheese from Thise.
For yourself or share with a friend 275:-


Black Taffel Aquavit or Virtuos Vodka 4cl 100:-


Barnmeny


Långkok

Ragù alla bolognese. Långkokt svenskt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, skånsk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m. 145:-


Klassiker

Hemrullade köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis. 145:-



Slowcooked
Ragù alla Bolognese. Slow-cooked beef chuck, Italian tomatoes, hot-smoked pork belly, soffritto, organic cream, rosemary, and bay leaves from our garden, with fresh tagliatelle and 24-month Parmigiano-Reggiano.                                                                                        145:-

Traditional Dish
Homemade meatballs with hand- cranked potatopurèe, cream sauce,
and lingonberry jam.