Matarv från Småland, Skåne & Frankrike


Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, maten ska vara god, enkel och fylld med kärlek i allt han tillagar.
Maten på Vive är lagad från grunden med ursprunget i Björns svenska matarv,med utsvävningar till barndomen i Småland, nutiden i Skåne och till den franska landsbygden.


Med allt från långkok till hemkokta fonder,perfekt balans mellan syra och sälta, späda primörer,såser kokta som man gjorde förr på rena råvaror och under lång tid, både svenska och franska bakverk,bakat på kulturspannmål, hemlagad glass med smak av allt från gräsmjölk till salt karamell.


Välkomna till Vive!

RING OSS


Vårt telefonnummer är:
0709-70 89 14

BESÖK OSS


Vi finns på 
Lyckebovägen 248-0

i Trelleborg.

KOMMER DU MED FLYG?


200 meter från oss hittar du Söderslätt flygfält. 

VÅRA MENYER

Vi sätter en ny meny varje vecka. 


Meny no 78

Mackan

Smörstekt levainbröd, fältsallad, lufttorkad fransk bayonneskinka, tomatrouille,
rostad blomkål och krispig skånsk lök.
185:-


Butter-fried levain bread, field salad, air-dried French bayonne ham, tomato rouille, roasted cauliflower and crispy Scanian onion. 185:-


Hav/Sjö

Ångad torskrygg med gräddkokt fänkål, blåmusslor från limfjorden och smörkokt potatis med fänkålspollen.225:-


Steamed cod loin with cream-boiled fennel, blue mussels from the Limfjord and
butter boiled potatoes with fennel pollen.



Husman
Knaperstekt torrsaltat fläsk med råraka på skånsk potatis & morötter, med rårörda svenska lingon och brynt ekologiskt smör. Vardag/Helg   145:-/195:-


Crisp-roasted dry-salted pork with raw fried Scanian potatoes & carrots, with Swedish lingonberries and browned organic butter.


Kul
”Polpette di vitello sugo
e tartufo fresco italiano”
Björns italienska favoriträtt är äntligen på menyn <3
Kalvköttbullar i långkokt tomatsås med bronsvalsad spaghetti, smörfriterad  salvia från vår trädgård och färsk italiensk tryffel! 245:-


Polpette di vitello sugo con tartufo fresca"
Veal meatballs in long-cooked tomato sauce with bronze-rolled spaghetti fried in butter
sage from our garden and fresh Italian truffle. 


Långkok
Ragù alla Bolognese. Långkokt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, grädde, rosmarin och  lagerblad från vår trädgård, med färsk tagliatelle,Parmigiano-Reggiano 24m  Barn upp till 12 år 145:-    Vuxen 235:


Ragù alla Bolognese. Slow-cooked beef chuck, Italian tomatoes, hot-smoked pork belly, soffritto, organic cream, rosemary, and bay leaves from our garden, with fresh tagliatelle and 24-month Parmigiano-Reggiano.

Glöm inte att följa oss på Instagram

@vive_chefbergh!

Lite smått & gott


Marconamandlar 50:-

Matjessill, dansk råg, lök från Boel i Hököpinge, dillmajjo,potatis, brynt smör, hackat ägg och gräslök.95:-/185:-

Tunnhyvlad Vesterhavsost,saltrostad hasselnöt och

brynt smör. 125:-

Löjrom 40g Smetana-Brioche-Gräslök 895:-

Black Taffel Akvavit eller Virtuos Vodka 4cl 100:-


Sött / Sweet


Karamelliserad mjölkchokladglass med strössel på marcona/rosmarin. 95: -


Caramelized milk chocolate ice cream with marcona/rosemary.


Hembakad paj med vår egen vaniljsås.
(fråga om dagenssmak) 69:-


Homemade pie with our own custard.
(ask about the flavor of the day)


Valrhona chokladtryffel  29:-

Valrhona chocolate truffle


Veckans Glass  65:-


Ice cream of the week


Veckans Sorbet. 65: -


Sorbet of the week                                                      

Barnmeny


Ragù alla bolognese. Långkokt svenskt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, skånsk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m. 145:-


Klassiker

Hemrullade köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis. 145:-



Fattiga Riddare med hemkokt jordgubbssylt och vispad grädde.95:-