VIVE Mors Dag Meny


Grön sparris med schalottenlökshollandaise, sotad lax, laxrom och örter från trädgården.


Ångad torsk med fläder beurreblanc, bakade morötter, potatispuré och krispig potatis.


Karamelliserad mjölkchokladglass med marconamandel och smörfriterad rosmarin.


385:-

Matarv från Småland, Skåne & Frankrike


Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, maten ska vara god, enkel och fylld med kärlek i allt han tillagar.
Maten på Vive är lagad från grunden med ursprunget i Björns svenska matarv,med utsvävningar till barndomen i Småland, nutiden i Skåne och till den franska landsbygden.


Med allt från långkok till hemkokta fonder,perfekt balans mellan syra och sälta, späda primörer,såser kokta som man gjorde förr på rena råvaror och under lång tid, både svenska och franska bakverk,bakat på kulturspannmål, hemlagad glass med smak av allt från gräsmjölk till salt karamell.


Välkomna till Vive!

RING OSS


Vårt telefonnummer är:
0709-70 89 14

BESÖK OSS


Vi finns på 
Lyckebovägen 248-0

i Trelleborg.

KOMMER DU MED FLYG?


200 meter från oss hittar du Söderslätt flygfält. 

VÅRA MENYER

Vi sätter en ny meny varje vecka. 


Veckans meny no 61 (vecka 21)
Öppet torsdag - söndag



Mackan
Smörstekt surdeg, fältsallad, rosabakat kalvinnanlår, skyad med välreducerad sky,
picklad gurka, dillgele, krsispig rosmarin och bakad buntmorot.195:-


Husman
Pluma, krispig friterad potatis inlgada rabarber, gräddkokt grön lök och jus. Vardag/helg 145/195:-



Hav/Sjö
Torskfilé med amerikansk remouladsås, bakad vitkål, gräslök & färskpotatis. 225:-



Kul
Crème Vichyssoise på Hököpingepotatis och vit sparris med askad purjolök,
löjrom med potatischips & syrad purjolök. 235:



Långkok

Ragù alla Bolognese. Långkokt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, ekologisk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård,

med färsk tagliatelle,Parmigiano-Reggiano 24m

Barn upp till 12 år 135:- Vuxen 235:-

Glöm inte att följa oss på Instagram

@vive_chefbergh!

Karamelliserad mjölkchokladglass med strössel på marcona/rosmarin. 95: -


Caramelized milk chocolate ice cream with marcona/rosemary.


Hembakad paj med vår egen vaniljsås.
(fråga om dagenssmak) 69:-

Homemade pie with our own custard.
(ask about the flavor of the day)


Valrhona chokladtryffel  29:-

Valrhona chocolate truffle

Veckans Glass                                                                                                                                                                                                                                                                        65:-

Ice cream of the week

Veckans Sorbet.                                                                                                                                                                                                                                                                          65: -

Sorbet of the week.                                                                                                                                       

Lite smått & gott


Marconamandlar 50:-

Matjessill, dansk råg, lök från Boel i Hököpinge, dillmajjo,potatis, brynt smör, hackat ägg och gräslök.95:-/185:-

Tunnhyvlad Vesterhavsost,saltrostad hasselnöt och

brynt smör. 125:-

Löjrom 40g Smetana-Brioche-Gräslök 895:-

Black Taffel Akvavit eller Virtuos Vodka 4cl 100:-


Barnmeny


Ragù alla bolognese. Långkokt svenskt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, skånsk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m. 145:-


Klassiker

Hemrullade köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis. 145:-



Fattiga Riddare med hemkokt jordgubbssylt och vispad grädde.95:-