Matarv från Småland, Skåne & Frankrike


Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, maten ska vara god, enkel och fylld med kärlek i allt han tillagar.
Maten på Vive är lagad från grunden med ursprunget i Björns svenska matarv,med utsvävningar till barndomen i Småland, nutiden i Skåne och till den franska landsbygden.


Med allt från långkok till hemkokta fonder,perfekt balans mellan syra och sälta, späda primörer,såser kokta som man gjorde förr på rena råvaror och under lång tid, både svenska och franska bakverk,bakat på kulturspannmål, hemlagad glass med smak av allt från gräsmjölk till salt karamell.


Välkomna till Vive!

RING OSS


Vårt telefonnummer är:
0709-70 89 14

BESÖK OSS


Vi finns på 
Lyckebovägen 248-0

i Trelleborg.

KOMMER DU MED FLYG?


200 meter från oss hittar du Söderslätt flygfält. 

Veckans meny no 10



Veckans meny


Mackan

Smörstekt levain, fältsallad, rimmad oxbringa, pepparrotscrème, confiterad gul tomat, asiegurka, skyas med demiglace. 155:-


Husman

Långbakad rapsgrissida med krispad svål, smörstekt savoykål, gräddad dragonsky med dragon från chefberghs trädgård, färskpotatis och senapspicklad gurka

Vardag 135:-
Helg 195:- 

         

Havet

Smörbakad lax med flädersmaksatt beurre blanc, sparris, dill och nypotatis.

Vardag 135:- Helg 195:-


Grönt

Skånsk frilandsodlad färskpotatis med italiensk sommartryffel och purjolöksskum. 195:-


Långkok

Ragù alla bolognese. Långkokt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, ekologisk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m.

Barn upp till 12 år 125:- Vuxen 225:-


Sallad

Fältsallad, salladsmix, ålarökt skinka, gammelknas, färskpotatis, ägg 69°, skånska tomater, gräslök och vår egen Rhode Island sås A’la Tore Wretman..

195:-

Sött


Sorbet på citron & gräsmjölk med hallonkaka, hallonmaräng och dragon.95:-


French toast på gårdagens bröd med jordgubbssylt & grädde. 95:-

Barnmeny


Ragù alla bolognese. Långkokt svenskt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, skånsk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m. 125:-


Pankopanerad skånsk tupp ”nuggets” med sauce aigre doux och rundkornigt ris. 125:-

Meny no 10 -  


serveras torsdag-lördag.
Söndag erbjuder vi en mors dags meny!

Vive's mors dags meny

Kallrökt lax med skånsk grön sparris, hollandaisesås, picklad dill och rågcrunch


Kalventrecote med svenska nypotatis, gräslöksemulsion, bakad morot och kalvsky.


Sorbet på passionsfrukt & gräsmjölk med svenska jordgubbar.

445:-


Smörbakad lax med fläder beurre blanc ,

sparris och nypotatis 255:-


Fältsallad, salladsmix, ålarökt skinka, gammelknas, färskpotatis,

ägg 69°, skånska tomater, gräslök och vår egen Rhode Island sås A’la Tore Wretman. 195:-

Mors dags menyn


serveras på söndag!