Björns filosofi med sin matlagning är höga smaker, perfekta råvaror, maten ska vara god, enkel och fylld med kärlek i allt han tillagar.
Maten på Vive är lagad från grunden med ursprunget i Björns svenska matarv,med utsvävningar till barndomen i Småland, nutiden i Skåne och till den franska landsbygden.
Med allt från långkok till hemkokta fonder,perfekt balans mellan syra och sälta, späda primörer,såser kokta som man gjorde förr på rena råvaror och under lång tid, både svenska och franska bakverk,bakat på kulturspannmål, hemlagad glass med smak av allt från gräsmjölk till salt karamell.
Välkomna till Vive!
Vårt telefonnummer är:
0709-70 89 14
Vi finns på
Lyckebovägen 248-0
i Trelleborg.
200 meter från oss hittar du Söderslätt flygfält.
Mackan
Smörstekt levain, fältsallad, rimmad oxbringa, pepparrotscrème, confiterad gul tomat, asiegurka, skyas med demiglace. 155:-
Husman
Långbakad rapsgrissida med krispad svål, smörstekt savoykål, gräddad dragonsky med dragon från chefberghs trädgård, färskpotatis och senapspicklad gurka
Vardag 135:-
Helg 195:-
Havet
Smörbakad lax med flädersmaksatt beurre blanc, sparris, dill och nypotatis.
Vardag 135:- Helg 195:-
Grönt
Skånsk frilandsodlad färskpotatis med italiensk sommartryffel och purjolöksskum. 195:-
Långkok
Ragù alla bolognese. Långkokt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, ekologisk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m.
Barn upp till 12 år 125:- Vuxen 225:-
Sallad
Fältsallad, salladsmix, ålarökt skinka, gammelknas, färskpotatis, ägg 69°, skånska tomater, gräslök och vår egen Rhode Island sås A’la Tore Wretman..
195:-
Sorbet på citron & gräsmjölk med hallonkaka, hallonmaräng och dragon.95:-
French toast på gårdagens bröd med jordgubbssylt & grädde. 95:-
Ragù alla bolognese. Långkokt svenskt högrev, italienska tomater, varmrökt sidfläsk, soffritto, skånsk grädde, rosmarin och lagerblad från vår trädgård. Serveras med färsk tagliatelle och Parmigiano-Reggiano 24m. 125:-
Pankopanerad skånsk tupp ”nuggets” med sauce aigre doux och rundkornigt ris. 125:-
Kallrökt lax med skånsk grön sparris, hollandaisesås, picklad dill och rågcrunch
Kalventrecote med svenska nypotatis, gräslöksemulsion, bakad morot och kalvsky.
Sorbet på passionsfrukt & gräsmjölk med svenska jordgubbar.
445:-
Smörbakad lax med fläder beurre blanc ,
sparris och nypotatis 255:-
Fältsallad, salladsmix, ålarökt skinka, gammelknas, färskpotatis,
ägg 69°, skånska tomater, gräslök och vår egen Rhode Island sås A’la Tore Wretman. 195:-
ÖPPETTIDER
MÅNDAG STÄNGT
TISDAG STÄNGT
ONSDAG STÄNGT
TORSDAG 11-16
FREDAG 11-16
LÖRDAG 11-16
SÖNDAG 11-16
Copyright © Alla rättigheter förbehållna